20 Temmuz 2013 Cumartesi

Gezi Hakkında...

Bu blog;  
2 arkadaşın çok az bir bütçeyle Güney Amerika kıtasının farklı farklı ülkelerinde geçireceği 4 aylık bir seyahatin gezi günlüğüdür.
(9 Ağustos 2013 - 7 Aralık 2013)
 

Amatör çerçevede hazırlanmış bu sayfalarda 4 aylık zaman içinde geçirdiğimiz zamanın, harcadığımız her kuruşun ve yol aldığımız her rotanın detaylı bir şekilde bilgilerini bulabilirsiniz. Blogun sizlere Güney Amerika gezisi hakkında ip uçları, öneriler, uyarılar ve bütçe hesaplamaları konusunda çok ciddi yarar sağlayacağını umuyoruz.

Hayatta her insanın kendine göre tercihleri vardır. Kimi sade bir yaşamdan hoşlanırken, kimi kalabalık ailesiyle birlikte kamp yapıp çadır kurmaktan, kimi pahalı spor arabalardan, kimi de maldan, mülkten, servetten...


Herkesin hayatta amaçları farklı olsada, herkesin ortak noktası sağlıklı daha mutlu olabileceği bir yaşam sürmektir. Bizim yapmaya çalıştığımız şey ise sadece bundan ibaret. Mutlu olmak için kendi yağımızda nasıl kavrulabiliriz...

Genelde gezmek deyince insanların aklına ilk para gelir. Nerden buluyorsunuz parayı?

İkimizde para anlamında Ülke standartlarında açlık sınırının 995 TL (2013 Mayıs) birazcık üstünde gelirlerle yaşamaya çalışan, Can Yücel'in dediği gibi ''Hayatta kalabilmek için bir ömür veriyoruz. Bir ömür karsiligi, bir ömür yani.'' şeklinde hayatlarımızı sürdüren ve buna göre plan program yapıp eğlence sınırlarımızı kendi isteklerimiz doğlultusunda çizmeye çalışan bireyleriz. 

Peki nasıl geziyoruz? Bu sorunun cevabı çok basit yukarıda anlattığım gibi sadece tercihlerimizi bu yönde yoğunlaştırmaya çalışıyoruz. Araba alayım gibi bir derdimiz yok, zaten yakın arkadaşlarımızdan birinde varsa arada bizede nasiplenmek düşüyor belki ilerde düşünürüz diyoruz veya neden insan sene içinde yılda bir kaç kez giyeceği elbiselere yatırım yaparki, eğer gardolabımdaysa zaten düzenli olarak kullanıyorum mantığında hareket edip minumum harcamalar ile biriktirdiğimiz 3-5 kuruş paralarla hayatımıza yön verebilmek ve mutluluğu kovalamak adına biraz daha hızlı adımlar ile koşturmaya çalışıyoruz. 

Eğer insan yolda olmayı seviyorsa sadece yolda olmayı seviyordur, 
Amaç eğer yolda olmak ise ne şekilde yolda olduğunun pekte bir önemi yoktur. Yoldaysan ve bunu hissederek yaşayabiliyorsan zaten hayallerinin peşinde yol almaya başlamışsındır. Bu kendine ait bir arabanın içinde olabileceği gibi otostopla başka birinin arabasında seyehat şeklinde de olabilir...

Burak ELBEYLİ

9 yorum:

  1. İyi yolculuklar AKA - ELBEYLI....

    YanıtlaSil
  2. Yolunuz aydinlik olsun...selametle....ertunga

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı yolculuklar arada bizleri bilgilendirmeyi unutmayın.Yorum yazamasanız da yer bildirimi yapın. Takipteyiz...
    Onur UYSAL

    YanıtlaSil
  4. burak merhaba, eğer yorumu bir şekilde görürseniz,bilgi amaçlı paylaşım yapmanızı istiyorum.bende 4 aydan daha fazla planladığım bir yolculuğa çıkacağım güneyde.umarım ben gitmeden yorumu görürsünüz =)

    YanıtlaSil
  5. abi allah yolunuzu acık etsin gelişmeleri 4 gözle bekliyor olacagım

    YanıtlaSil
  6. çok içten, samimi bir giriş olmuş. allah bana da sefil seyyah olmayı nasip etsin inş

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler :) Yolunuz açık ve keyifli olsun ;)

    YanıtlaSil
  8. perudan sonrası yok ne oldu da kestiniz yazmayı?

    YanıtlaSil
  9. Peru'da bütün paramız bittiği için Limada kaldık ve dönene kadarda devamınıda getiremedik :) ama en kısa zamanda özet geçip en azından gezimizin bittiğini duyuracağız.

    YanıtlaSil